Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Zsályás sertésszűz csíkok körtével

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 
Itt az ideje az őszies megjelenésnek. Ez az étel nemcsak az ősz színeiben pompázik, de ízeiben is a közelgő elmúlást sejtető évszak ízeit idézi. Miközben készíted, nem fogod kibírni, hogy kicsit közelebb hajolj a serpenyőhöz és szippants a zöldfűszerek átható illatából. Belekóstolsz és már alig várod, hogy a tésztán tálalva hozzáláthass elfogyasztásának. Hátradőlsz a széken, elégedetten simogatod a hasadat, nyelveden még érzed az egyszerű, mégis oly ízes ételt a nyelveden. Pezseg a poharadban az italod, a szádhoz emeled és kinézel az ablakodon.
Itt az Ősz...
 
Hasznos linkjeim a recepthez:
 
Ha szeretnéd megismerni a receptben használt tésztát, kattints ide: Garganelli Tricolori
 
Ha más tésztát szeretnél hozzá választani, itt keresheted ki a kedvedre valót: Olasz tészták térképe
 
Érdemes elolvasni: Cider
 
Ha többet szeretnél tudni a sherry ecetről, kattints ide: Sherry ecet (Vinaigre de Xeres Reserve)
 
 
 
Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
25

Hozzávalók

40 dkg
Garganelli tészta
1 db
Sertésszűz (vékony csíkokra vágva)
4 db
Körte (Alexander, negyedelve és kimagozva)
100 ml
körte cider (én Somersby cider-t használtam hozzá.)
1 db
Kaliforniai paprika (piros, kimagozva és kicsi kockákra vágva)
8 db
Zsálya levél (vékony csíkokra vágva)
3 ág
Kakukkfű (levélkéi)
3 ek
Vaj (a sütéshez)
2 ek
olivaolaj
1 mk
Chili (morzsolt)
1 ek
Sherry ecet
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Szűrd le és forgasd meg egy kevés olívaolajban.
  2. Amíg a tészta fő, süsd meg a körtenegyedeket mindkét vágott felükön a vajban. Szedd egy tálra és ha kihűlt egy kicsit vágd fel falatnyi kockákra.
  3. Egy kevés olajon pirítsd meg a kaliforniai paprikát, szedd ki, tedd félre.
  4. Ugyanabban a serpenyőben kevés olívaolajon a morzsolt chili hozzáadásával pirítsd meg a húscsíkokat. Közben add hozzá a zsálya leveleket és a kakukkfű levélkéket is.
  5. Öntsd fel a ciderrel és hagyd, hogy elfője a levét.
  6. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad, majd add hozzá a félretett kaliforniai paprikát, a körtét és a sherry ecetet. Jól forrósítsd össze, de vigyázz, hogy a körtét ne törd össze közben.
  7. Azonnal a tésztára szedve tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagnyi tésztát a tányérra, majd szedj rá a körtés-húsos feltétből rá gazdagon. Díszítheted a receptben használt zöldfűszerekkel (zsályalevél és kakukkfű ág)

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?