Hirtelen meg sem tudnám mondani, hogy hányszor készítettem már chilit. Hol ilyet, hol olyat, de még véletlenül sem amolyat, amit Magyarországon a legtöbben chiliként ismernek és főznek.
Ez sem az persze...
Van benne minden, amitől chilinek hívhatják, azaz akad benne paradicsom, bab, kaliforniai paprika, chili paprika és a legegyszerűbb házilag kevert chili fűszerkeverék: só+bors+szurokfű+bazsalikom+őrölt kömény (ha rám hallgatsz, nem veszel bolti keveréket, hiszen ilyen egyszerű...). Ezúttal a darált marha tonhallá változott... Néha megengedheted magadnak, hogy konzervekből főzz, ha éppen nagyon nincsen másra időd és/vagy friss alapanyagok az éléskamrádban. Ez a recept a megmondhatója annak, hogy nem csak nagyon gyors ez az étel, de amit csak ki lehet hozni a dobozolt alapanyagokból, annyira jó is.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Nézd meg más, Amerikában tanult chili receptjeimet is: Chili receptek
Ismerkedj meg a receptben használt tésztával: Paccheri
Ha nincsen éppen otthon, használj helyette: Calamari tésztát.
Vagy válassz hozzá más rövid, nagyméretű lyukas tésztát a Tésztatérképről: Lyukas tészták
Szedj a tányérra egy adag tésztát, merj rá egy adagot a chiliből. Szórd meg a reszelt sajttal. Díszítheted citrom karikával és kapri terméssel.