Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Szicíliai lencseleves recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
8
Gondolataim a recepthez: 

Szeretem a tartalmas és sok zöldségből készült leveseket. Különösen közel állnak hozzám ezek közül a Szicíliából származóak. Ahogy ez a lencse leves is, amit ugyanilyen erővel nevezhetném padlizsán levesnek is, hiszen a padlizsán is ugyanannyira domináns ízt kölcsönöz az ételnek.

Kolbásszal gazdagítottam ezt a verziót, de ha vegetáriánus vagy, hagyd csak nyugodtan el belőle, úgyis ízleni fog. 

Akár szerencsehozó újévi lencselevesként...

 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

25 dkg
lencse (vízben beáztatva)
1 db
Padlizsán (kicsi, meghámozva, kockákra vágva)
15 dkg
száraz kolbász (nagylyukú reszelőn lereszelve)
1 db
Vöröshagyma (apróra vágva)
2 db
sárgarépa (megtisztítva, kis kockákra vágva)
1 db
Halványító zellerszár (apróra vágva)
5 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
3 db
Babér levél
1 ág
Rozmaring
1 doboz
Paradicsom konzerv
12 dl
Zöldség alaplé (készítheted a kedvenc kockádból, avagy igényesebbek használjanak hozzá Miso alapot)
1 dl
Fehérbor (száraz)
10 dkg
Anellini tészta (vagy más, hasonló olasz apró tészta)
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Sózd le a padlizsán kockákat. Felhasználás előtt nyomkodd ki a levét.
  3. Egy elég mély serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a reszelt kolbásszal együtt.
  4. Add hozzá a fokhagymát, a sárgarépát, a zellerszárat és a kinyomkodott padlizsán kockákat. Jól összekeverve pirítsd öt pecig. Sózzad (óvatosan a sóval) és borsozzad ízlésed szerint.
  5. Öntsd fel a borral és hagyjad, hogy a folyadék szinte eltűnjön alóla.
  6. Öntsd a serpenyő tartalmát az előzőleg felforrósított zöldség alapléhez. Add hozzá a leszűrt lencsét, a paradicsom konzervet. Tedd bele a babér leveleket és a rozmaringot is. Főzd nagyjából 30 percig vagy amíg a lencse puha nem lesz (de ne főzd szét).
  7. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Szűrd és öblítsd le. Közvetlenül a tálalás előtt kellő mennyiségben keverd a leveshez.
Ötletek a tálaláshoz: 

Merj a leves sűrűjéből a tányér közepére halmocskát képezve belőle, majd öntsd körbe a leves levével.

Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?