Bármennyire is szereted az olasz tésztaszószokat, bármennyire is variálod, olykor vágyhatsz egy másféle ízvilágra. Ha maradsz a Mediterrán környékén, az lehet spanyolos például...
Markáns különbséget fogsz érezni, ha az alapanyagok kiválasztásánál maradsz a megadott alapanyagoknál, azaz lehetőleg ne cserélgesd másra. Az ízekben dominál a Chorizo kolbász (édeset használtam hozzá), Mexikóból "importáltam" hozzá az Ancho és a Guajillo paprikákat, Spanyolországból pedig Pedro Jimenez Sherry-t, valamint Jerezből származó minőségi sherry ecetet.
A recept ideális arra, hogy családtagjaidat valami mással lepd meg avagy mondjuk férfiakkal teli baráti körödnek szánt vacsoránál ezzel a különleges ízvilágú étellel vedd le őket a lábukról. Megéri az utánajárás, amíg beszerzed a megfelelő alapanyagokat.
Hasznos linkek a recepthez:
Ha többet szeretnél megtudni a receptben használt Guajillo paprikáról, kattints ide: Guajillo paprika (Chile Guajillo)
Ha többet szeretnél tudni az Ancho paprikáról, kattints ide: Ancho paprika (Chile Ancho)
Ha többet szeretnél megtudni a receptben használt Capunti tésztáról, kattints ide: Capunti
Ha más tésztát szeretnl választani az ételhez, keresd ki itt a kedvedre valót: Olasz tészták térképe
Ha többet szeretnél tudni a Sherry ecetről, kattints ide: Sherry ecet (Vinaigre de Xeres Reserve)
Szedj egy adagot a tányérra a tésztából, szórd meg egy kevés reszelt sajttal.