Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Apró tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Apró tészták » Stortini

Stortini

Jelentése: "görbécske"
 
Származási hely: Ismeretlen
 
Átlagos mérete: 4mm széles és 9mm magas
 
 
Amit a Stortini tésztáról GOCK gondol:
An legkisebb, szinte észrevétlen kicsiny "szarvacska"-féle tészta, természetesen durum lisztből készítve. Ami ilyen piciben inkább levesbe (vagy tésztasalátába) való, az nagyban pedig sült sajtos makaróni nélkülözhetetlen kelléke, már ha Amerikára gondolunk.
A makaróni szó szinte mindenhol mást takar, azon kívül, hogy tészta. Van, ahol a makaróni az a könyökszerűen meghajlított csőtésztát takarja.
 
Ha a Stortini tésztát levesbetétként szeretnéd használni, akkor jársz el helyesen, ha a levesben főzöd meg (annak elkészítésének utolsó 10-12 percében). Arra azért számíts, hogy ez az apróság a levesben képes akár a duplájára is meghízni. 
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Édesanyám igazán kiválóan készíti a hagyományos, habart fejtett bablevest. A friss fejtett babnak emlékeimre épült hagyománya lett (gyerekkorom nyarainak nélkülözhetetlen eleme volt a heti egy alkalmas babfejtegetés), sokszor el is készítem az ő receptje szerint, ami a mindenki által ismert és kedvelt recept. Mit is tudnék én hozzátenni egy ilyen recepthez, amit nyáridőben én is gyakran készítek?

Eljön azonban az a nap, amikor fejteni való bab még van, azonban bármennyire is szerethető a fejtett bableves, már unalmas.

Recept értékelése: 
Average: 4.9 (7 votes)
hány csillagot kapott?