Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Casarecce húsgombóccal, szárított paradicsommal és brokkolival recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Tészta, tészta, tészta... De nem mindegy, hogy milyen. Ez az Olaszország délvidékéről származó rafinált, S formájú tészta a kedvenceim közé tartozik. Akárcsak az olasz ízvilágból a szicíliai ízek. Ha ez a kettő egymásra talál!

Hasznos linkjeim a recepthez:

Szívesen megismerkednél a receptben használt tésztával? Kattints ide: Casarecce

Vagy válassz helyette más tésztát innen: Sodort tészták

Miért használj panko morzsát zsemlemorzsa helyett? Kattints ide és megtudod: Panko, az alternatív zsemlemorzsa

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

25 dkg
Borjúhús (darálva)
1 fej
Vöröshagyma (kicsi és apróra vágva)
3 dkg
Panko (vagy zsemlemorzsa)
1 db
Tojás
1 ek
Tej
4 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
1 tk
Szurokfű (avagy oregano, szárított)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
40 dkg
Casarecce tészta
1⁄2 fej
Brokkoli (rózsákra szedve)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
6 db
Szardella filé (apróra vágva)
10 dkg
Szárított paradicsom (olajban eltett, vékony csíkokra vágva)
1 doboz
Sűrített paradicsom (kicsi)
2 dl
víz
1 mk
Chili paprika (morzsolt)
 
Olaj (a sütéshez)
1 csokor
Petrezselyem levél (apróra vágva a tálaláshoz)
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Tedd egy keverőtálba az összes alapanyagát a húsgombócnak és keverd össze, majd botmixerrel is dolgozd össze. Ha túl száraz lenne, a tejjel segíthetsz az állagán. 
  3. Készíts kisméretű gombóckákat a tenyereddel, nekem éppen 34 db jött ki az anyagból. Tedd félre.
  4. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  5. Közben bő olajban, két adagban süsd meg a húsgombócokat, szedd ki és tartsd melegen.
  6. Közben gőzpárolóban (vagy hagyományosan) párold meg egy percig a brokkoli rózsákat. 
  7. Serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, tedd bele a szardellát, a szárított paradicsomot, a chilit és a fokhagymát. Kevergesd egy percig.
  8. Keverd ki a paradicsomot a vízzel és öntsd a serpenyőbe. Jól forrósítsd át, ízlés szerint sózzad borsozzad.
  9. Add hozzá a húsgombócokat és jól forgasd össze.
  10. Keverd össze a leszűrt tésztát a húsgombócos mártással valamint a párolt brokkolival.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj a tányérra egy adagot. Locsold meg egy kevés citromlével és szórd meg egy kevés petrezselyemmel.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?