Vannak kedvenc alapanyagaim, amelyekre ha rákattanok, sorra készítem belőle az ételvariációkat, amíg alapanyag ki nem fogy a konyhából. A kuszkuszt annyira szeretem, hogy mindig újra feltöltöm belőle a készleteket.
Külön öröm, ha kedvenc alapanyagaim találkoznak, mert a cider is ezek közé tartozik.
Nagyon ízletes, gyümölcsös, könnyen elkészíthető étel. A "fügevirág " nélkül is...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre? Kattints ide: Somersby receptek
Csak szedjed halomba...
Ha te is kedvet kapnál a "fügevirág" díszítéshez:
A fügéket bemetszettem a tetején és visszafejtettem a héját, kialakítva a "virág" szirmait. A felesleges fügehúst kikapartam, a tetejét meghintettem egy kevés cukorral és meglocsoltam egy kevés citromlével, majd 240 fokra előmelegített sütőben 4 percig sütöttem. Annyira azért nem bonyolult, mint amennyire mókás, bár egyesek szerint horrorisztikus... Ízlés kérdése.
Mindenesetre nem hétköznapi.