Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Cranberry kuszkusz recept sült fügével
Cranberry kuszkusz recept sült fügével
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Vannak kedvenc alapanyagaim, amelyekre ha rákattanok, sorra készítem belőle az ételvariációkat, amíg alapanyag ki nem fogy a konyhából. A kuszkuszt annyira szeretem, hogy mindig újra feltöltöm belőle a készleteket.

Külön öröm, ha kedvenc alapanyagaim találkoznak, mert a cider is ezek közé tartozik. 

Nagyon ízletes, gyümölcsös, könnyen elkészíthető étel. A "fügevirág " nélkül is...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre? Kattints ide: Somersby receptek

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

20 dkg
Nagyszemű kuszkusz (izraeli)
4 db
füge (friss, nyolcadolva)
5 dkg
Cranberry (azaz tőzegáfonya, szárított)
5 dkg
Fenyőmag (szárazon megpirítva)
330 ml
cranberry cider (azaz egy üveg Somersby cider)
1 fej
Vöröshagyma (kisebb, apróra vágva)
80 ml
Sherry ecet
2 ek
Nádcukor
1 db
Citrom (reszelt héja)
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
1 csokor
Koriander (friss levele apróra vágva)
  kis
Vaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
4 db
füge (a fügevirághoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a hozzávalókban megadtam.
  2. Egy kevés vajon pirítsd meg a kuszkuszt, majd öntsd fel a ciderrel, közepes lángon főzd, amíg a kuszkusz puha nem lesz (ha szükséges, a folyadékot vízzel pótold) és nem marad folyadék alatta.
  3. Amíg a kuszkusz fő, addig forrald fel az ecetet a cukorral és a citromhéjjal, tedd bele a darabolt fügéket és a szárított cranberryt. Főzd 3-4 percig. Vedd le a tűzről, keverd bele a fenyőmagot, a citromlevet.
  4. Egy kevés vajon pirítsd meg a vöröshagymát és keverd az elkészült kuszkuszhoz. Majd add hozzá a fügés keveréket és az aprított koriandert is és az egészet jól keverd össze.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed halomba...

Ha te is kedvet kapnál a "fügevirág" díszítéshez:

A fügéket bemetszettem a tetején és visszafejtettem a héját, kialakítva a "virág" szirmait. A felesleges fügehúst kikapartam, a tetejét meghintettem egy kevés cukorral és meglocsoltam egy kevés citromlével, majd 240 fokra előmelegített sütőben 4 percig sütöttem. Annyira azért nem bonyolult, mint amennyire mókás, bár egyesek szerint horrorisztikus... Ízlés kérdése.

Mindenesetre nem hétköznapi.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve