Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Címkék » Alapanyag » keményítő

keményítő

Gondolataim a recepthez: 

Ez egy olyan pikáns recept, amely ízleni fog azoknak is, akik még nincsenek odáig az arab konyháért...

Én tajine-ban készítettem, de akkor sem kell kétségbe esned, ha neked ilyen nincsen. Használj hozzá egy serpenyőt helyette.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Hálás feladat egy olyan tradícionális recepthez nyúlni, amelyiknek nincsen szigorú előírása. Így nem lesz lelkiismeretfurdalásom, ha saját verziót készítek belőle, senki nem tarthat még tiszteletlennek sem. Mindenképpen egy nappal előtte készítsd el, ahogy elfogyasztanád, engedd, hogy az ízek jól összeérjenek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Vannak kedvenc alapanyagaim, amelyekre ha rákattanok, sorra készítem belőle az ételvariációkat, amíg alapanyag ki nem fogy a konyhából. A kuszkuszt annyira szeretem, hogy mindig újra feltöltöm belőle a készleteket.

Külön öröm, ha kedvenc alapanyagaim találkoznak, mert a cider is ezek közé tartozik. 

Nagyon ízletes, gyümölcsös, könnyen elkészíthető étel. A "fügevirág " nélkül is...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Egy klasszikus zsidó recept még tovább almásítva fél üveg alma ciderrel. 

Egyszerű, szép és finom... 

Ha kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A medvehagyma idény idején ez a leves kihagyhatatlan. Készíthetsz krémlevest is a medvehagymából, de mindenki azt teszi. Miért ne különböznél? Miért ne készítenél inkább egy ízes különlegességet?

Sörrel...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A DisznósáGOCK sorozatomban az eddig kicsit hanyagolt magyar, hagyományos ételeket készítek, természetesen disznóhúsból vagy valamilyen disznóhúsra alapozott készítményből, például kolbászból. Az ételeket egyrészt GOCK formába "erőltetem" tartalmilag, megjelenésben egyaránt. A recepteket korunk jólfelfogott szellemében, az egészségesebb étkezés elvei szerint alakítgatom, természetesen az én számíze szerint. Alapvetően háztáji gazdasáGOCKban megtermelhető főbb alapanyagokra építkezem ezekben a receptekben.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Volt már nálam tofu a wok-ban, ez a recept azonban különbözik az elsőtől, érdemes ezzel is próbálkozni, hiszen a végeredmény teljesen más lesz.

Nagyon gyors és egyszerű a recept maga, ha nem játszogatsz a tálalásával, mint én. Ez a játékos ötlet úgy született, hogy éppen egy másik recept feltöltésével végeztem, majd rákattintottam az oldalon a Home ikonra. Ami egy házikó, mint más oldalakon is elég gyakran. Kedvet kaptam ahhoz, hogy a tervezett újabb tofu receptet Home ikon formájúra készítsem.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Kép: 

A tápióka (vagy manióka) egy Dél-Amerikában őshonos növény, a Cassava (vagy manióka) gyökeréből nyert, rendkívül magas keményítő tartalommal bíró alapanyag. A feldolgozás után nyert tápióka liszt kiváló keményítő.

Gondolataim a recepthez: 

Nem ez az első próbálkozásom a tápióka pudinggal, bevallom elsőre nem volt tökéletes (mert szolgai módon követtem, mint kiderült, egy nem jó receptet). Most a Nestlé gabonapehely receptek sorozatban másodszor tettem vele kísérletet, ezúttal olyannyira tökéletes lett a végeredmény, hogy azonnal olyannyira bele is szerettem a tápióka gyöngyből készült pudingba, hogy ezentúl ha puding, akkor tápióka.

Miért is?

Recept értékelése: 
Average: 4.6 (8 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ezt az előételt a II. Andalúz receptversenyre (2012) készítettem, amit végül ezzel a recepttel -nagy örömömre - meg is nyertem.

Recept értékelése: 
Average: 5 (9 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak