A Tetrazzini a köztudatban olasz ételnek, olasz receptnek hitt, pedig nem az. Amerikában született, több mint 100 évvel ezelőtt, nevét egy amerikai operaénekesről kapta, (Louisa Tetrazzini, 1871-1941).
Készítheted sokféle variációban, a variációkat hagyományosan a Tetrazzini nevében is jelölik, így lett ez az egyébként alapváltozatnak tekinthető recept: Csirke Tetrazzini. Készülhet más húsokból, például pulykából, illetve rákokkal is nagyon finom. Ez a klasszikus recept akkor is klasszikus marad, ha többféle gomba használatával vadítottam meg kissé az ízét. Éppen szárított gombáim voltak itthon, de csak jót tesz az ízeknek, ha a szárított gombákat is frissre cseréled.Még akkor is klasszikus marad, hogy a megszokott zsemlemorzsát inkább panko-ra cseréltem. Ráadásul, mint hab a tortán, egy kis szeletelt mandulát is kevertem hozzá.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Szeretnél többet megtudni a Panko-ról? Kattints ide: Panko, az alternatív zsemlemorzsa
Olvasnál a receptben használt tésztáról? Kattints ide: Bavette
Készítheted spegettivel, de ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Olasz tészták
A készresült tálat hagyd pihenni kb. 10 percig, majd vágj kockákat a tésztából.