Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Bavette

Bavette

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "csepegő" (valószínűleg)
 
Származási hely: Genova (Ligúria)
 
Átlagos mérete: 3-4 mm széles, 1,5 mm vastag ellipszis keresztmetszetű és 250 mm hosszú
 
 
Amit a Bavette tésztáról GOCK gondol:
A Linguini-hez nagyon hasonló, kissé laposabb ívű tésztafajta. Átmenetet képez a Tagliatelle és a Linguini között. Felhasználása megegyezik a Linguini-vel, de ha inkább a vékonyabb, könnyedebb tésztákat szereted, akkor a Linguini helyett válaszd a Bavette-t. Itt nézheted meg a Linguini tésztát: Linguini
 

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

A Tetrazzini a köztudatban olasz ételnek, olasz receptnek hitt, pedig nem az. Amerikában született, több mint 100 évvel ezelőtt, nevét egy amerikai operaénekesről kapta, (Louisa Tetrazzini, 1871-1941). 

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?