A mindenre nyitott olasz zöldségleves (a Minestrone) konyhai véletlenek folytán számos "idegen" alapanyagok befogadásával ismerősen ismeretlen étellé varázsolta magát.
Egy új recept megszülethet minden koncepció nélkül született, csak úgy... Véletlenül.
Az úgy volt, hogy:
A Család immár sokadik megrendelésére végül belefogtam a vágyott dús, zöldségekkel teli leves elkészítéséhez. Az alapanyagok kipakolása közben beleütköztem egy zacskó adzuki babba. Miért ne lehetne egy olasz zöldséglevesben adzuki bab a szokásos tarka vagy éppen fehér bab helyett? Ez a gondolat lavinaként zúdult végig a már előszedett alapanyagok halmazán. Ha már a bab ázsiai, miért ne lehetne más alapanyag is ázsiai? A csere-berét nem folytattam addig, hogy minden európai alapanyag ázsiaivá változzon, csak a fele.
Így a leves nem lett ázsiai, de nem is maradt európai.
Eurázsiai leves lett belőle.
Egyedi és különleges ízzel.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a receptben használt babfajtával itt: Adzuki bab
Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Anelli Siciliani
Vagy válassz más tésztafajtát a levesbe innen: Apró tészták
Szedjed leveses tányérba vagy bögrébe, adj hozzá kedved szerinti mennyiségben tésztát és szórhatsz a tetejére frissen reszelt parmezán sajtot is.