Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Eurázsiai zöldségleves recept
Hány személyre?: 
8
Gondolataim a recepthez: 

A mindenre nyitott olasz zöldségleves (a Minestrone) konyhai véletlenek folytán számos "idegen" alapanyagok befogadásával ismerősen ismeretlen étellé varázsolta magát.

Egy új recept megszülethet minden koncepció nélkül született, csak úgy... Véletlenül.

Az úgy volt, hogy: 

A Család immár sokadik megrendelésére végül belefogtam a vágyott dús, zöldségekkel teli leves elkészítéséhez. Az alapanyagok kipakolása közben beleütköztem egy zacskó adzuki babba. Miért ne lehetne egy olasz zöldséglevesben adzuki bab a szokásos tarka vagy éppen fehér bab helyett? Ez a gondolat lavinaként zúdult végig a már előszedett alapanyagok halmazán. Ha már a bab ázsiai, miért ne lehetne más alapanyag is ázsiai? A csere-berét nem folytattam addig, hogy minden európai alapanyag ázsiaivá változzon, csak a fele.

Így a leves nem lett ázsiai, de nem is maradt európai.

Eurázsiai leves lett belőle.

Egyedi és különleges ízzel. 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt babfajtával itt: Adzuki bab

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Anelli Siciliani

Vagy válassz más tésztafajtát a levesbe innen: Apró tészták

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
90 perc

Hozzávalók

15 dl
MIso alaplé (helyettesítheted zöldség vagy csirkehús alaplével)
1 csésze
Adzuki bab (beáztatva)
1 csésze
Csicseri borsó (beáztatva)
1 db
Kaliforniai paprika (piros, darabokra vágva)
10 dkg
spenót (leszárazva, majd csíkokra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
40 dkg
csirkemell filé (kis kockákra vágva)
20 dkg
Anelli tészta (vagy más olasz levesbe való tészta)
50 dkg
édesburgonya (azaz batáta, meghámozva és kis kockákra vágva)
1 db
gyömbér gumó (2 cm-es, meghámozva, majd apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
1 doboz
Paradicsom konzerv (darabolt)
2 ek
sake (vagy száraz fehérbor)
1 tk
Thai hétfűszer keverék
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (frisen őrölve, ízlés szerint)
3 ek
Olaj
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve a tálaláshoz)
  kis
Chili (opcionális, frissen vágva vagy morzsolt, szárított)
Elkészítés: 
  1. A beáztatott hüvelyeseket annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, főzd közel puhára, mintegy 45 perc alatt.
  2. Közben készítsd elő a többi alapanyagot, ahogy azt a Hozzávalóban megadtam.
  3. Készítsd el a miso alaplevet, tedd félre.
  4. Főzd meg a tésztát, majd szűrd le és kivételesen öblítsd is le. Tedd félre.
  5. Egy serpenyőben az olajon pirítsd meg a paprikát, szedd ki majd tedd félre.
  6. Pirítsd meg fűszerkeverékbe megforgatott és az ízlésed szerint sózott húst, majd szedd ki és tedd félre.
  7. Pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a kockázott édesburgonyát. Pirítsd tovább két-három percig.
  8. Öntsd fel a sakéval, majd pirítsd tovább egy percig, amíg a folyadék el nem tűnik.
  9. A serpenyő tartalmát borítsd a levesbe, add hozzá a félretett húst és a paprikát, a paradicsom konzervet és a hüvelyeseket.
  10. Főzd addig, amíg minden puha nem lesz. Közben ízlésed szerint ízesítheted sóval és borssal, ha szereted a csípős ízeket egy kis chili paprikával.
  11. Végül forgasd bele a spenótot és főzd tovább, amíg a spenót össze nem esik.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedjed leveses tányérba vagy bögrébe, adj hozzá kedved szerinti mennyiségben tésztát és szórhatsz a tetejére frissen reszelt parmezán sajtot is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?