Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Hawaii tésztasaláta recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ki ne szeretné a gyorsan elkészíthető, de kellemes ízű tésztasalátákat? Én igen.

Ezt a receptet még a kezdetekben készítettem, de szívesen közzéteszem, mégha a fotó nem is a megszokott Anide minőség. Nem hát, hiszen én fotóztam ezt még anno...

Hawaii-on ugyan nem találkoztam ilyesmivel, de hát mégis ez a neve. Én így készítem...

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

20 dkg
Pipette Rigate tészta (vagy valami hasonló rövid tészta)
1 db
karambola (apró kockákra vágva)
1 db
Halványító zellerszár (vékonyan szeletelve)
1 db
sárgarépa (nagyobb, vékonyan szeletelve)
3 db
Újhagyma (nagyon apróra vágva)
4 db
csemege uborka (5 cm-es, nagyon apróra vágva)
5 db
Burgonya (meghámozva, apró kockákra vágva)
250 ml
majonéz
200 ml
natúr joghurt
1 ek
Fehér balzsamecet
1 ek
ketchup
2 ek
Nádcukor
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
1 fej
saláta (levelekre szedve, megmosva és lecsepegtetve a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán feltüntetettek szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  2. Forgasd össze egy kevés olívaolajjal és hagyd kihűlni.
  3. Gőzpárolóban párold puhára, de kissé ropogósra a felkockázott burgonyát, vagy sós vízben főzd meg. Hagyd kihűlni.
  4. Készítsd elő az összes többi alapanyagot, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  5. Jól dolgozd össze egy keverőtálban az uborkát a majonézzel, az ecettel, a ketchup-al, a cukorral és a hagymával.
  6. Tedd a burgonyát, a zellerszárat, a répát és a karambolát egy salátástálba, jól keverd össze.
  7. Add hozzá a majonézes keveréket, a joghurtot és a tésztát. Sózzad és borsozd ízlésed szerint és jól keverd össze.
  8. Fedd le és legalább 2 órára tedd a hűtőbe.
Ötletek a tálaláshoz: 

Készíts a saláta levelekből a tányérokra ágyat, erre merjed a lehűtött tésztasalátát. Díszítsd kedvedre, én egy kis csírát használtam erre a célra.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?