BOLDOG KARÁCSONYT 2013!
Közeledik a Karácsony idén is, itt az ideje összeállítani az idei menüt is. Ez a torta klasszikus karácsonyi ízekkel telített, jó választás lehet.
Nem vagyok odáig a vastagon krémes tortákért, az én világom a gyümölcskenyér-szerű, magvakkal, szárított gyümölcsökkel teli torták. Ha megnézed a receptjeimet, sok ilyet találsz. Könnyen lehet variálni őket, ez a recept egy újabb variáció ugyanarra a témára...
A recept eredetijét még Amerikában tanultam egy baráti családtól, akiknek a karácsonyi menüjéből sohasem hiányozhatott ez a torta, a kis családi hagyományukká vált. Felkérést kaptam arra, hogy kipróbáljam a pattogatott amarántot, mint alapanyagot. Korábban nem használtam ilyen anyagot, próbálkozás helyett biztosra akartam menni. Ez a beeresztett torta kínálta a lehetőséget arra, hogy a hozzávaló liszt egyötödét pattogatott amarántra cseréljem, ezenfelül használhattam díszítő elemként is, mint hófödte táj...
Fokoztam a torta gyümölcsös jellegét a még kevés rajtam ragadt tavalyi biralma maradékának felhasználásával. A túlontúl kiszáradt birsalmasajtot levesekben, szószokban szoktam felhasználni, ebben a tortában a teában olvasztottam fel és ezzel a birsalmás folyadékkal puhítottam fel a szárított gyümölcsöket.
Ez a torta szép, ünnepi és nagyom finom.
Szívesen ajánlom az idei tortádként az ünnepi asztalodra!
Hasznos linkjeim a recepthez:
A birsalmasajt receptjét idekattintva találod: Birsalmasajt
Ha többet szeretnél tudni az amarántról, itt olvashatsz róla: Amaránt, a gluténmentes egészség