Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Padlizsánnal és kolbásszal töltött óriás kagyló recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ízletes, látványos, a gyerekek kedvence... Kell még több érv ahhoz, hogy elkészítsed?

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

40 dkg
Conchiglioni tészta (óriás kagylótészta)
20 dkg
Kolbász (bőre lehúzva és nagylyukú reszelőn lereszeszelve)
1 db
Padlizsán (közepes, meghámozva, kockákra vágva és lesózva)
1 fej
fokhagyma (megtisztítva)
3 db
Kaliforniai paprika (piros)
20 dkg
ricotta sajt
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
1 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
 
A szószhoz:
2 doboz
Paradicsom konzerv
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 marék
Bazsalikom levél (összetépve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
10 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Szűrd le kevés olajjal forgasd be, hogy ne ragadjanak össze. Tedd félre.
  2. Közben készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a hozzávalókban megadtam.
  3. Süsd meg a fokhagyma gerezdeket egy száraz serpenyőben. Tedd félre.
  4. Süsd meg feketére a paprikákat sütőben, bőrüket válaszd le, magozd ki és a paprika húst durván vágd össze.
  5. Egy kevés olíva olajon a kolbászokat süsd meg, keverd hozzá a kicsavart padlizsánt és pirítsd meg.
  6. Add hozzá a paprikát, a sült fokhagymát és botmixerrel durván dolgozd össze (nem kell teljesen pürésíteni). Sózzad, borsozzad ízlésed szerint. Tedd félre. Ha kihűlt egy kicsit, keverd hozzá a ricottát és a citromlevet.
  7. Egy lábosban egy kevés olajon épp hogy pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá az összes többi összetevőt a sajtot leszámítva. Főzd össze szósszá.
  8. Egy kiolajozott sütőlapra helyezd fel a kagylókat. Ha főzés közben valamelyik nem nyílt volna ki, ne dobd ki, ugyanolyan jó lesz! :-)
  9. Töltsd meg a kagylók belsejét a töltelékkel (kanállal vagy ahogy most én: használj hozzá tejszínhab kinyomót).
  10. Öntsd le a szósszal, szórd meg a reszelt sajttal, majd 240 fokra előmelegített sütőben süsd 5-6 percig.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj minden tányérra annyi töltött kagylót, amennyit csak szeretnél... Mondjuk hármat vagy négyet.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?