Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Pasta Arrabiata recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Kevés ennyire csípős olasz étel van, nem véletlenül "mérges" a szósz neve. Igazítsd ízlésedhez és tűrőképességedhez a szószba adagolt chili mennyiséget. Azért ne feledd, ennek a szósznak az a lényege, hogy csípős legyen. 

Nyáron készítsd inkább szabadföldi, friss paradicsomból, idényen kívül jobban jársz, ha jóminőségű konzerv paradicsomból készíted. Egyéni ízlés, hogy én mindig az egészben eltett paradicsom konzervek mellett döntök. Így kedvemre valóan darabos marad a szósz készre főzve is. Ha darabolt paradicsomból készült konzervet választasz hozzá, ebből az élményből kimaradsz. Ugyanezért az alapszósz (ha tésztán használom) készítésénél használok hozzá nagyon apróra vágott szellerszárat is.

Hasznos linkjeim a recepthez:

A receptben nem írtam le a szósz receptjét még egyszer, a leírásért kattints ide: Arrabiata szósz

Ha nem szereted a csípős ízt, válassz más szószt a receptjeim közül: Marinara szósz

Ha többet szeretnél tudni a Strangujja Previti (másnéven Strozzapreti) tésztáról: Strangujja Previti Tricolori

Vagy válassz más sodort tésztát a GOCK Tésztatérképéről: Sodort tészták

 

 

 

 

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

40 dkg
Strangujja Preveti tészta (vagy válaszd hozzá a kedvenc rövid tésztád)
1 egység
Arrabiata szósz (Arrabiata szósz)
1 db
Halványító zellerszár (gépi aprítóval apróra vágva)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az Arrabiata szósz (kattints a receptért) alapanyagait. Készítsd el a szószt ahogy azt a recept leírásában találod, azzal a különbséggel, hogy a vöröshagymát a hozzáadott aprított zellerszárral együtt pirítsd.

2. Közben főzd meg a tésztát, ahogy a csomagolásán találhatóak szerint.

Ötletek a tálaláshoz: 

Tálalhatod a szószt a kifőtt tésztával összekeverve vagy ahogy a képeken látható a tészta tetejére szedve. Szórd meg a sajttal.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?