Vannak olyan receptek, amelyek ugyan elkészíthetőek az év bármelyik napján, ugyanakkor a legintenzívebb, leggazdagabb ízhatást az alapanyagok szezonjában érhetők el. Ezt a receptet is a konyhakertem diktálta: éppen rengeteg koktélparadicsom és zöldbab érik. Ki az, aki hagyná megromlani ezeket leszedetlenül a konyhakertben? A zöldfűszerekről nem is beszélve, amelyek szinte feldolgozhatatlan mennyiségben teremnek nálam. Alkalmazd őket a lehetőségedhez és az ízlésedhez mérten. Variálhatsz még friss szurokfűvel és/vagy tárkonnyal is.
Ha nincs is konyhakerted, a piacon is nyáron kapható a szabadföldi paradicsom és zöldbab.
A mediterrán konyha lehetőséget ad arra, hogy egy-két változtatással mindig új és új étel szülessen azonos alapanyagokra épülve. Ebben a receptben a pirított sűrített paradicsom és a tonhal adja az étel egyéniségét.
Hasznos linkjeim a recepthez
Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Conchiglie Cinque Colori
Vagy válassz hozzá kedvedre való tésztafajtát innen: Olasz tészták térképe