Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Tészta a konyhakertemből recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Természetesen tészta nem nő a kertemben, de sokminden más igen. A tavaszi nyári idényben hozzáfogtunk egy konyhakert kialakításának. Messze még a vége, de jövőre már teljesen elkészül. Emelt ágyásokat készítünk, eddig mindössze 30 négyzetméter készült el belőle, ősszel a mérete eléri ennek a dupláját is. Az ágyások közti területet kavicsággyal sármentesítettük és ez a konyhakert nem csak alapanyagokkal fog ellátni főzéseimhez, de kertünk vizuális értékét is növelni fogja.

Mi termett az idén benne?

Sok-sok paradicsom, abból is többféle. Nem véletlen, hiszen a mediterrán konyha rajongójaként rengeteg paradicsomot használok fel és nincsen annál jobb, mint a kertből szedett, bio módon megtermelt, napérlelte zamatosan édes frissen szedett paradicsomból készíthetek el valami finomságot. Gazdag a fűszerkészlet is, nő itt rengeteg bazsalikom, zsálya, szurokfű, kakukkfű, babérlevél, koriander, petrezselyem, chili és habanero paprika is. Gazdag termés született padlizsánból is, szépek, lilák, nagyok. A hagymák sem maradhattak ki semmiből.

Jövőre már átgondoltabban, nagyobb területen termelhetünk fűszerek és zöldségek gazdag választékából.

A kertből szedett alapanyagok ihlették ezt a nagyon egyszerű, egészséges és gyorsan elkészíthető finomságot. Az ebben felhasznált alapanyagok megtermesztéséhez nincs is szükség nagy konyhakertre, egy csöppnyi erkély adta lehetőség mellett is nagyon jól elvannak.

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
60 perc

Hozzávalók

50 dkg
Bigoli (vagy spagetti)
50 dkg
koktélparadicsom
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
50 ml
Fehérbor (vagy száraz sherry)
1 marék
bazsalikom (levelei vékony csíkokra vágva)
1 db
Chili (kimagozva, apróra vágva)
10 dkg
Kecskesajt (lágy,kis darabokra vágva)
4 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Melegítsd elő a sütődet 180 fokra.
  2. Vágd félbe a paradicsomokat, forgasd meg jól olívaolajban és helyezd sütőtálba.
  3. Süsd 40 percen keresztül.
  4. Közben készítsd elő a többi alapanyagot, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  5. Kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, add hozzá a chili paprikát is.
  6. Add hozzá a fokhagymát, pirítsd tovább egy percig.
  7. Öntsd fel a borral és hagyd, hogy a folyadék fele elpárologjon.
  8. Add hozzá a megsült paradicsomokat és a bazsalikomot, éppen csak forgasd össze.
  9. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  10. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  11. Az éppen kifőtt és leszűrt tésztához keverd hozzá a sajtot. Keverd addig, amíg a tészta hője el nem olvasztja a sajtot és a tészta felületén egyenletesen el nem terül.
  12. Add hozzá a paradicsomos keveréket és óvatosan keverd össze, hogy a sült paradicsomokat ne törd össze túlságosan.
Ötletek a tálaláshoz: 

Azonnal tálald!

Díszítheted, ahogy én tettem, egy-két egész bazsalikom levéllel, sajtdarabkával és egy-egy félretett sült paradicsommal.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?