A DisznósáGOCK sorozatomban az eddig kicsit hanyagolt magyar, hagyományos ételeket készítek, természetesen disznóhúsból vagy valamilyen disznóhúsra alapozott készítményből, például kolbászból. Az ételeket egyrészt GOCK formába "erőltetem" tartalmilag, megjelenésben egyaránt. A recepteket korunk jólfelfogott szellemében, az egészségesebb étkezés elvei szerint alakítgatom, természetesen az én számíze szerint. Alapvetően háztáji gazdasáGOCKban megtermelhető főbb alapanyagokra építkezem ezekben a receptekben.
Töltött sertésszűz sörben párolva
A recept alapja egy erdélyi étel, a Vásárhelyi szűzpecsenye. Régebben többször jártam Erdélyben, ott kóstoltam először. Nagyon ízlett, de már az akkori ízlésemnek is némileg zsírosabb, nehezebb volt a kelleténél. Kicsit könnyedebbé tettem (már amennyire lehetett anélkül, hogy az ízek rovására menjen), mindamellett kissé izgalmasabbá tettem az ízeit is, mégis megőrizte azt az ízvilágot, amire emlékszem. A változtatások olyan mértékűek, hogy jószívvel nem nevezhetem Vásárhelyei szűzpecsenyének, ezt a nevet meghagyom a tradícionálisan elkészített ételnek.
A változtatások mellett is egyszerű és gyorsan elkészíthető étel maradt, de még a könnyítés ellenére sem tekinthető fogyókúrás étrendbe illeszthetőnek. De egy kiadós vasárnapi ebédnek tökéletes választás lehet.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Szívesen megtekintenéd a DisznósáGOCK sorozatom más receptjeit is? Kattints ide: DisznósáGOCK
Szeretnél többet megtudni a szárított paradicsomról? Kattints ide: szárított paradicsom
A rozmaringról pedig itt olvashatsz tudnivalókat: rozmaring