Imádnivaló az olasz konyha, egészséges, bár ennek a jótékony hatását nehéz kimutatni, majd talán csak az idő múlásával lehet következtetni, hogy talán azért kerülnek el a betegségek (egyelőre)... Más tényezők mellett segített nekem abban, hogy kilenc hónap alatt éppen 15 kg-al csökkenjen a súlyom, ami azért nem elhanyagolható fogyás, nem igaz?
De a lényeg nem is itt bujkál, legfőképpen nekem, aki rajong az ételekért, hanem az ízekben és a változatosságban.
Pedig a kiindulási pont igen sokszor ez: végy egy tésztát. Ne mindig ugyanazt. Cserélgesd a formákat, a színeket és ezzel az ízeket is egyben. Jöhetnek a szinte kötelező alapanyagok: a paradicsom (hol frissen, hol konzervben, hol szárítva, hol pürében vagy éppen sűrítve), a hagyma, a fokhagyma és a zöldfűszerek, a bazsalikom, az oregano, kakukkfű...
Ebben a receptben két alapanyag emelkedik ki a többi közül. Egyrészt egy ritka makaróni fajtát használtam benne, méghozzá csipkéset. Mindkét oldalán. Másrészt a vodka, ami nem hangzik túl olaszosan, de ennek a receptnek sok más, méltán híres változatában kölcsönöz egyedi ízhatást.
Nem drága, kevés munkával és gyorsan elkészítheted, nem mellesleg igen finomat!
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával: Maccheroni Festonati
Vagy válassz helyette másikat itt: Olasz tészták térképe
Itt olvashatsz arról, hogy miért használok panko morzsát: Panko, az alternatív zsemlemorzsa
Vedd ki a sütőből, hagyd állni kb. 20 percig, majd vágd adagokra és már tálalhatod is.