Kínainak hangzó, mégis japán eredetű tésztás recept...
Nagyon szeretem az ázsiai ízvilágú ételeket készíteni. Korábban párom nem volt túlságosan odáig értük. Rájöttem, hogyan készítsem ezeket, hogy szeresse... Az Udon nagyon vastag, körkeresztmetszetű búzalisztből készült japán tésztafajta. Leginkább levesekben találkozhatsz a szinte hernyóméretű, puha és rövid tésztával. Tradícionálisan nyáron hidegen, télen melegen készítik el. Most tél van. A recept tipikus ázsiai alapanyagokból készült, nem érdemes a kiváltásukkal kísérletezni.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Szeretnéd tudni, hogy miért használtam nyílgyökér lisztet sűrítéshez ebben a receptben? Kattints ide: Nyílgyökér liszt (Arrowroot), a gluténmentes megoldás
1. Készítsd elő az alapanyagogat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Hevíts fel wokban szezámolajat és dobd bele a gyömbért és a chili paprikát. Folyamatos keveréssel pirítsd meg, majd vedd ki és tedd félre.
3. Dobd a wokba a tofu kockákat, pirítsd aranysárgára és tedd a gyömbéres paprikákhoz.
4. Most a gombát tedd a wokba, alig egy percig pirítsd, majd add hozzá a szószokat és a cukrot. Jól keverd össze.
5. Tedd vissza a wokba, amit eddig kivettél, add hozzá még a tésztát és jól forgasd össze.
6. Tedd hozzá a káposztát, öntsd fel a vízzel és hagyd főni pár percig, közben olykor keverkesd meg.
7. Egy kis tálkában kevés vízzel keverd össze a keményítőt, öntsd a wokba és jól forgasd össze.
Nem érdemes túlbonyolítani, csak szedj egy kis adagot egy tálra. Ha teheted, fogyaszd pálciákkal.