Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module100 sor).
Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc3473 sor).
Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc394 sor).
Almával töltött csirkemell ciderben párolva recept
április 20, 2013 - 06:44 | GOCK
Hány személyre?:
4
Gondolataim a recepthez:
Egy klasszikus zsidó recept még tovább almásítva fél üveg alma ciderrel.
Egyszerű, szép és finom...
Ha kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek
Előkészítési idő:
10 perc
Főzési, sütési idő:
30 perc
Hozzávalók
4 szelet
csirkemell filé (kiklopfolva)
1 db
Granny Smith zöld alma (meghámozva, apróra vágva)
3 dkg
Cheddar sajt (vörös, frissen reszelve)
150 ml
Alma cider (azaz fél üveg Somersby cider)
1 ek
Panko (vagy zsemlemorzsa)
1 tk
nyílgyökér liszt (vagy kukorica keményítő)
5 dkg
Szeletelt mandula
8 db
Burgonya (meghámozva, kockákra vágva)
8 dkg
Vaj
1 db
Lime (kicsavart leve)
kis
Só (ízlés szerint)
kis
Bors (ízlés szerint)
kis
snidling (apróra vágva a tálaláshoz)
Elkészítés:
Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
Keverd össze a a vágott almát, a reszelt sajtot, a mandulát és a panko-t. Locsold meg a lime levével és forgasd össze .
A hússzeleteket ízlésed szerint sózzad, borsozzad, majd töltsd meg az almás keverékkel.
Tekerd fel a húst és konyhai spárgával kötözd meg.
Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés vajat és a tekercseket minden oldaláról pirítsd meg.
Tedd át a tekercseket egy sütőtálba, locsold meg a visszamaradt zsiradékkal és öntsd fel a ciderrel.
Tedd a sütőtálat 220 fokra előmelegített sütőbe és süsd 14 percig vagy amíg szépen átsül.
Közben a burgonyát párold meg gőzpárolóban (vagy főzd meg hagyományosan).
Ha megsült a hús, tartsd melegen.
A folyadékot öntsd át róla egy kis lábosba és a kikevert keményítővel együtt főzd öntet sűrűségűvé.
A maradék vajat kevés sóval egy kis lábosban olvaszd fel.
Ötletek a tálaláshoz:
A tekercsekről távolítsd el a kötöző spárgát és diagonálisan szeleteld fel kb. 2 cm-es karikákra.
A burgonyát törd át hagyományos krumplinyomón, közvetlenül a tányérra, majd locsold meg az olvasztott vajjal.
Halmozz mellé a húskarikákból, locsold meg az öntettel.