Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Almával töltött csirkemell ciderben párolva recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Egy klasszikus zsidó recept még tovább almásítva fél üveg alma ciderrel. 

Egyszerű, szép és finom... 

Ha kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

4 szelet
csirkemell filé (kiklopfolva)
1 db
Granny Smith zöld alma (meghámozva, apróra vágva)
3 dkg
Cheddar sajt (vörös, frissen reszelve)
150 ml
Alma cider (azaz fél üveg Somersby cider)
1 ek
Panko (vagy zsemlemorzsa)
1 tk
nyílgyökér liszt (vagy kukorica keményítő)
5 dkg
Szeletelt mandula
8 db
Burgonya (meghámozva, kockákra vágva)
8 dkg
Vaj
1 db
Lime (kicsavart leve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
snidling (apróra vágva a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Keverd össze a a vágott almát, a reszelt sajtot, a mandulát és a panko-t. Locsold meg a lime levével és forgasd össze .
  3. A hússzeleteket ízlésed szerint sózzad, borsozzad, majd töltsd meg az almás keverékkel.
  4. Tekerd fel a húst és konyhai spárgával kötözd meg.
  5. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés vajat és a tekercseket minden oldaláról pirítsd meg.
  6. Tedd át a tekercseket egy sütőtálba, locsold meg a visszamaradt zsiradékkal és öntsd fel a ciderrel.
  7. Tedd a sütőtálat 220 fokra előmelegített sütőbe és süsd 14 percig vagy amíg szépen átsül.
  8. Közben a burgonyát párold meg gőzpárolóban (vagy főzd meg hagyományosan).
  9. Ha megsült a hús, tartsd melegen.
  10. A folyadékot öntsd át róla egy kis lábosba és a kikevert keményítővel együtt főzd öntet sűrűségűvé.
  11. A maradék vajat kevés sóval egy kis lábosban olvaszd fel.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. A tekercsekről távolítsd el a kötöző spárgát és diagonálisan szeleteld fel kb. 2 cm-es karikákra.
  2. A burgonyát törd át hagyományos krumplinyomón, közvetlenül a tányérra, majd locsold meg az olvasztott vajjal. 
  3. Halmozz mellé a húskarikákból, locsold meg az öntettel.
  4. Díszítésnek használj apróra vágott snidlinget.
Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?