Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Szicíliai bárányragu narancsos tésztafészekben

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Nagyon szeretem a szicíliai ízeket. Bár nagyon nehéz lenne válaszolnom arra a kérdésre, melyik olasz tájegység ízeit szeretem a legjobban, de talán... A naracs ízű Linguettine tésztát használtam már korábban a Monte Bianco receptjében a gesztenyéhez és így desszertként nagyon ízlett. Szerettem volna egy húsos raguval is kipróbálni ezt a tészta fajtát. A szicíliai ízvilágban találtam rá a megoldásra, hogyan lehetne legjobban harmonizáló ízeket kombinálni a tésztához. Korábban is használtam már kakaót, fahéjat húsos receptekben. Ezúttal ezeket kiegészítettem kandírozott narancshéjjal, így a raguban is visszaköszönhetett a narancs jellegzetes íze.

Mindez szokatlanul hangzik számodra?

Vagy inkább izgalmasan?

Lepd meg szerettedet ezzel a különleges étellel, a romantikus hangulat sem fog elmaradni, mikor elfogyasztjátok...

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

25 dkg
Bárány comb (hártyáktól megtisztítva, kis kockákra vágva)
30 dkg
Linguettine (narancsos ízű)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
1 db
Halványító zellerszár (nagyon apróra vágva)
1 db
sárgarépa (nagyon apróra vágva)
50 ml
Marsala bor
100 ml
húslé
1 ek
Kandírozott narancshéj (apróra vágva)
4 db
Paradicsom (Nagyméretű, meghámozva és felkockázva)
3 db
Babérlevél
1 tk
Fahéj
1 ek
Édeskömény mag (mozsárban porrá zúzva)
1 tk
Kakaó por
1 mk
morzsolt chili
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
2 ek
Vaj
2 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
50 g
Fenyőmag (szárazon megpirítva)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Egy serpenyőben forrósíts fel egy evőkanál vajat és pirítsd meg barnára benne a húskockákat. Tedd félre.
  3. A maradék vajon és egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg a vöröshagymát.
  4. Add hozzá a sárgarépát, a zellert, a paprikát, a babérlevelet, a fahéjat és az édeskömény magot. sózzad, borsozzad ízlésed szerint. Pirítsd tovább.
  5. Öntsd fel a borral és hagyd, hogy a folyadék a felére apadjon.
  6. Add hozzá a húst, a paradicsomot, a narancs héjat és annyi húslével öntsd fel, hogy a folyadék éppen ellepje. Alacsony tűzön párold, amíg a hús megpuhul. Ha kell pótold a folyadékot.
  7. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Szűrd le és keverd össze egy kevés olívaolajjal.
  8. Ha a hús megpuhult, akkor add hozzá a kakaóport, a fenyőmagot és a citrom levét. Keverd jól össze.

 

 

Ötletek a tálaláshoz: 

Készíts a tányérra tálalógyűrű segítségével egy fészket. Ebbe merjél a raguból. Megszórhatod egy kevés frissan reszelt parmezánnal vagy csíkokra vágott bazsalikom levéllel.

Recept értékelése: 
Average: 4 (2 votes)
hány csillagot kapott?