KARÁCSONY 2014
Ha csokoládé, akkor legyen mogyorós...
Ha sütemény, ha torta, akkor legyen az is mogyorós, vagy mit bánom én, legyen akármilyen más magos, meg szárított gyümölcsös...
Akkor szeretem.
Mi lehet magvasabb és szárított gyümölcsösebb, mint a Florentine (avagy ahogy még ismerik: Firenzei) szelet? Tehát ez a kedvencem. Olyannyira, ha cukrászdában járok, mindig keresem a pulton, ha van, biztosan kerül a tányéromra avagy a csomagolt sütik közé... De azért a Florentine szeletre is igaz, ami minden másra, amit otthon készítesz magadnak, az sokkal jobb. Miért? Ha másért nem, mert azt te készítetted...
Ezernyi módon lehet készíteni ezt a süteményt, ahogy én készítem, az egy, a lehetségesek közül. Miért pont így? Én abból indulok ki, hogy mi terem a kertemben: dió, mogyoró, birsalma... Csoki sajnos nem terem...
Így készítsd a birsalmasajtot: Birsalmasajt
Tálalás előtt legalább egy órával vedd ki a hűtőszekrényből, majd erős és éles késsel szeleteld cikkekre.