Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Magok » Címkék » Alapanyag » Magok » Dió

Dió

Lefelé görgetve találsz bejegyzést a dióról magáról, érdekességekkel és információkkal, illetve GOCK recepteket (azok feltöltésének időrendjében), amelyek dió felhasználásával készültek.

Kép: 

Az Európában közismert perzsa avagy másként angol dió (Juglans regia) másoknak sokezer éves termesztésű, ázsiai eredetű fafajta.

Nekem a Diófa mindössze csak pár évtizedes.

Az egész világon elterjedt diónak sok fajtája létezik, ezek közül még ismertebb fajták Amerikában honosak: a fekete (Juglans nigra) és a fehér avagy szürke (Juglans cinerea).

Az enyém piros.

Gondolataim a recepthez: 

Nosztalgikus időket élek...

Nemrég gyerekkorom kedvenc mákostésztáját forgattam ki önmagából, azaz minden volt benne, csak mák nem, ettől még azonban egyszerűségét megőrizte és ráadásul finomabb is lett.
Most a dióstészta került terítékre. Ezúttal nem csúfoltam meg a dolgot ennyire, mindössze "olaszul" készítettem el.
Továbbra is egyszerű és gyors maradt ez a dióstészta is, de már nagyon bánom, hogy édesanyámnak se fantáziája, se a hozzávaló alapanyagai sem voltak/lehettek meg...
Más időket éltünk akkor...

Recept értékelése: 
Average: 4.5 (4 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2014

Ha csokoládé, akkor legyen mogyorós...

Ha sütemény, ha torta, akkor legyen az is mogyorós, vagy mit bánom én, legyen akármilyen más magos, meg szárított gyümölcsös...

Akkor szeretem.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve