Halloween napján, különösen ha vendégeket is fogadsz, stílszerű, ha az ételek is illeszkednek az alkalmakhoz. Az ünnep lehetőséget ad bizarr, akár félelmetesre készített ételekre is, de szolídabb megközelítésben elég, ha az ételek Halloween jellemző színeiben pompáznak. Népszerű alapanyag ilyenkor a sütőtök (a töklámpás miatt) illetve a narancssárga szín.
Ez a recept még 2010-ből származik, de szívesen ajánlom Halloween menübe a színe miatt. Ugyan alapanyagként a narancssárga színhez batátát használtam, de ha mindenáron ragaszkodsz a sütőtökhöz, cseréld a batátát ki rá. A birsalma még mindig idénygyümölcs ilyenkor és én szívesen használom receptekben. Ezt a krémlevest is erre a a kedvenc alapanyagomra építettem fel, fanyar ízét batátával, juharsziruppal, ciderrel valamint almával lágyítottam.
Könnyed és eredeti ízű leves lett belőle, amit nem csak Halloween alkalmából készíthetsz el.
Érdemes kipróbálnod!
Hasznos linkjeim a recepthez:
Többet szeretnél tudni erről a rendkívül egészséges, cukorbetegek számára is ajánlott alapanyagról? Kattints ide: Batáta, avagy édesburgonya
Mi az a Cider? Kattints ide, hogy többet tudj róla: Cider
Ha kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek