Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Fava bab paradicsomosan Cavatelli tésztán recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Bab és kolbász. Cseppet sem könnyed étel, azaz nagyon tápláló. A fava bab puhára főzve gesztenyésen édeskés, más babra nem emlékeztető íze miatt érdemes kipróbálni. Még akkor is, ha ezt a száraz babfajtát párolás után sajnos meg kell szabadítani a nem éppen élvezhető, vastag héjától.

Miért, a gesztenyét netán a héjával együtt fogyasztod?

Hasznos linkjeim a recepthez:

Tudj meg mindent a receptben használt alapvető alapanyagokról:

Fava avagy a Lóbab

Szárított paradicsom

Rozmaring

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával: Cavatelli 

Vagy válassz helyette más tésztafélét innen: Sodort tészták

Előkészítési idő: 
30 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

25 dkg
fava bab (avagy lóbab)
40 dkg
Cavatelli tészta
20 dkg
Kolbász (héja nélkül nagylyukú reszelőn lemorzsolva)
1 doboz
Paradicsom konzerv
10 db
Szárított paradicsom (olajban eltett, csíkokra vágva)
1 db
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
  kis
morzsolt chili
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
8 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
1⁄2 fej
Brokkoli (rózsákra szedve)
Elkészítés: 
  1. Ha száraz babot használsz, vízben áztasd 8 óra hosszan.
  2. Az áztatás után 40 percig 100 fokon párold a babot gőzpárolóban (ennek hiányában főzd meg).
  3. A kemény héját távolítsd el (ez időigényes egy kicsit).
  4. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  5. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat és dobd bele a morzsolt kolbászt, a vöröshagymát, a morzsolt chilit és az aprított rozmaringot. Kevergesd illatosra.
  6. Tedd hozzá a fokhagymát és a szárított paradicsomot.
  7. Két perc kevergetés után add hozzá a paradicsomot és hagyd főni 5 percig.
  8. Keverd bele a párolt babot, jól melegítsd össze, majd tedd hozzá a bazsalikomot és a 2 dkg parmezánt.
  9. Jól forgasd össze és ízlésed szerint sózzad, borsozzad. 
  10. Közben a tésztát főzd meg a csomagolásán feltüntetettek szerint.
  11. Közben párold meg a brokkolit gőzpárolóban 100 fokon 3 percig (vagy vízben főzd meg).
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Szedj egy adag olívaolajban megforgatott tésztát.
  2. Merj rá egy adag paradicsomos babot.
  3. Helyezz rá pár darab párolt brokkoli rózsát.
  4. Végül szórd meg egy kevés parmezán sajttal.
Recept értékelése: 
Average: 4.9 (12 votes)
hány csillagot kapott?