Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Babok » Fava bab » Címkék » Alapanyag » Babok » Fava bab » Lóbab

Lóbab

Kép: 

Gyerekkorom zöldkerítése mellett babot termesztettünk (ma már virágágyás van a helyén). Lóbabot. Emlékszem, ahogy kötözgettük a szárát és ahogy növekedésnek indultak a hosszú és húsos babhüvelyek. Izgatottan kutattam benne a babokat, megnőttek-e már? Lehet-e fejteni már? 

Gondolataim a recepthez: 

Bab és kolbász. Cseppet sem könnyed étel, azaz nagyon tápláló. A fava bab puhára főzve gesztenyésen édeskés, más babra nem emlékeztető íze miatt érdemes kipróbálni. Még akkor is, ha ezt a száraz babfajtát párolás után sajnos meg kell szabadítani a nem éppen élvezhető, vastag héjától.

Miért, a gesztenyét netán a héjával együtt fogyasztod?

Hasznos linkjeim a recepthez:

Tudj meg mindent a receptben használt alapvető alapanyagokról:

Recept értékelése: 
Average: 4.8 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Egy recept a régmúltból...

Arab nevén már többen ismerhetik, ez a híres Bessara. Az arab világban szinte mindenhol készítik ezt a levest, országa válogatja, hogy hogyan, milyen alapanyagokból. Nekem a fava babból készített variáció a legszimpatikusabb. A Fava bab miatt, amit gyerekkoromban édesanyám természetesen lóbabnak hívott, de nevezhette volna lapos babnak is. A fava bab nagyon fontos vitamin és főleg ásványi anyagok természetes forrása, tehát fogyaszd egészséggel, mert az egészségedre válik.

Recept értékelése: 
Average: 5 (8 votes)
hány csillagot kapott?