Egy recept, két variáció: ez az egyik.
A gombák fogyasztása egészséges, de sokan mégsem szeretik a gombás ételeket. Talán azért, mert a hazai gondolkodásmódban a gomba egyenlő a csiperkegombával, esetleg még szóba jöhet a laskagomba is. De a gombák világa, azaz a gombák ízvilága ennél sokkalta gazdagabb. A különlegesebb gombákhoz vezető út rögös, sokszor költséges. Aki járja az erdőket és még ért is hozzá... Még neki is ajánlott átnézetnie gombaszakértővel átnézetni a "zsákmányt", de valljuk meg a gombászás kevesünknek ad valós lehetőséget. A piacokon beszerezhető gombáknak igen magas ára van, ugyancsak elveszi a kisérletező kedvünket.
Szerencsére van olyan neves élelmiszerlánc, ahol figyelmet fordítanak arra, hogy kínálatukban ha nem is állandó, de visszatérő jelleggel szerepelnek un. egzotikus gombák, ha nem is olcsó, de megfizethető áron. Ezek a gombák messzeföldön híresek az egészségre gyakorolt igencsak különleges hatásukról, de ugyanakkor érdekes ízükkel és a megszokottól eltérő állagukkal is színesíthetik az étkezésünket.
De ha már hazavitted valamelyiküket, mégis mihez kezdjél velük?
Például, mint ebben a receptben, karamellizálhatod őket és gyümölcsös, távol-keleti ízvilággal kényeztetheted családod.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a receptben használt gombafélékkel itt:
Keress más GOCK recepteket kereskedelemben kapható gombafélékkel itt: Gomba receptek
Bizonytalan vagy, hogyan kell tökéletesen tésztát főzni? Kattints ide: Hogyan főzz helyesen tésztát?
Itt találhatod a másik receptet: Selyemcsirke gombákkal és édesburgonyával recept
Szedj a tányérra egy adagot és szórd meg a vágott újhagymával. Hangulatos, ha a wokot az asztalra teszed és mindenki a kedvére való mennyiségben szed belőle.