Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Gombafajták » Címkék » Alapanyag » Gombafajták » Shimeji gomba

Shimeji gomba

Lefelé görgetve találhatsz bejegyzést a Shimeji gombáról érdekességekkel és információkkal, valamint GOCK recepteket a gombafajta felhasználásával, azok feltöltésének időrendjében.

Kép: 

Hypsizygus tessellatus (Beech mushroom)

Elsősorban egzotikus, japán gombaféleként ismert, holott a természetben Ázsia mellett Észak-Európában is őshonos. Elhalt keményfafajtákon, leginkább bükkfán, csoportosan terem, innen is ered köznapi elnevezése is: bükkfa gomba. Közel 20 fajtája ismert, ezek közül a fehér (Bunapi) illetve a barna (Buna) Shimeji terjedt el.

Kalapja akár fehér vagy barna, de kicsi és törékeny, fehér színű tönkje hosszú és vékony.

Gondolataim a recepthez: 

Ebben a receptben inkább a csirkemell hátterezik a gombáknak, mint fordítva, így vegáknak is alkalmas a recept, ha egyszerűen csak kihagyják belőle a húst. A két széleskörben szerte a világon ismert és használt ázsiai eredetű gombafajta tökéletesen kiegészítik egymást, ízben és állagban egyaránt. Fontos, hogy a Shimeji gombát hagyd úgy, ahogy van, ne szabdald, rövidítsd. A gombák homogén fehérségét megtöri a vékonyra szeletelt friss zöldség üde színe és ropogós állaga.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve