Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Parmigiana recept rántott csirkésen

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
8
Gondolataim a recepthez: 

Előfordult már veled, hogy a hétvégi rántott húsból megmaradt pár darab? Kidobni talán senki sem szokta, de a bundázott hús újramelegítése felvet néhány problémát. Megteheted ugyan, hogy csak úgy hidegen, mondjuk egy szendvicsben elfogyasztod, de én így nem szeretem.

Ebben a Parmigiana receptben jó helye lesz a visszamaradt rántott húsnak, ami lehet akár csirkemell, borjú vagy esetleg sertés húsból is. Ha egyszer elkészíted ezt az ételt, legközelebb nem is várod meg, hogy visszamaradjon egy kevés rántott hús, hanem elkészíted azt is frissen.

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Ha meg szeretnél ismerkedni a receptben használt tésztafajtával, kattints ide: Maccheroncelli

Vagy válassz hozzá másféle tésztát itt: Olasz tészták térképe  

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
50 perc

Hozzávalók

20 dkg
rántott hús (csirkemell, borjú esetleg sertés húsból)
  g
vagy:
30 dkg
csirkemell filé (ha a rántott húst frissen készíted)
2 db
Tojás (felverve)
1 csésze
Liszt (ha a rántott húst frissen készíted)
1 csésze
Panko
1 db
Padlizsán (közepes méretű, hosszában vékony szeletekre vágva)
  kis
füst ízű só (használj himalája sót, ha nyílt lángon grilleznéd a padlizsánt )
  kis
Bors (ízlés szerint)
40 dkg
Maccheroncelli tészta (vagy Maccheroni)
1 doboz
Paradicsom konzerv (a paradicsom fő szezonában készítsd friss paradicsomból)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
1 db
Halványító zellerszár (apróra vágva)
6 gerezd
fokhagyma (vékony szeletekre vágva)
3 db
Babérlevél
1 doboz
Sűrített paradicsom
1⁄2 dl
Fehérbor (száraz)
1 ek
balzsam ecet
1 tk
Fahéj
1 ek
Szurokfű (avagy oregano, szárított)
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
20 dkg
Mozzarella sajt (frissen reszelve)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Elkészítés: 
  1. Sózzad és borsozzad a padlizsán szeleteket, majd olajban süsd ki vagy grillezd meg.
  2. Tedd félre konyhai törlőpapírral felitatva a felesleges zsiradékot. Tartsd melegen.
  3. Vágd keresztben csíkokra a rántott hús maradékot, vagy készítsd el frissen, ahogy szoktad és ha kézmelegre hűlt, vágd csíkokra.
  4. Egy kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a zellerszárral együtt, majd add hozzá a fokhagymát.
  5. Öntsd fel a borral, majd hagy hogy a folyadék szintje a felére apadjon.
  6. Add hozzá a paradicsomokat és az összes fűszert valamint a balzsam ecetet. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd kb 20 perc alatt főzd készre. A babér leveket távolítsd el belőle.
  7. Közben főzd ki a tésztát a csomagolásán találhatóan szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  8. Keverd össze a reszelt sajtokat.
  9. A leszűrt tésztát jól keverd össze a paradicsom szósz nagy részével és a csíkokra vágott hússal.
  10. Egy tűzálló tál alját béleld ki a padlizsán szeletekkel.
  11. Öntsd rá a húsos-szószos tészta keveréket, egyenletesen oszd el a tálban.
  12. Szórd rá a reszelt sajt keveréket valamint locsold meg a szósz maradékával.
  13. Süsd 12 percen keresztül 240 fokra előmelegített sütőben.
Ötletek a tálaláshoz: 

Sütőből kivéve hagy egy ideig állni, majd vágjál belőle kockákat. Olyan szabályos kockát, mint a képen látsz, négyszögletes forma használatával érheted el.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?