Volt amikor idegenkedtem a tofutól, az utóbbi időben rákaptam. Nem mintha vegetáriánussá váltam volna, de bizonyos receptekben nagyon ízlik, például ebben. A recept alapanyagait megtalálod bármelyik igényesebb hiper üzlet polcain (ha másként nem, a feltüntetett helyettesítőkkel), segítségükkel valódi, de lágy ázsiai ízeket varázsolhatsz az asztalodra. Méghozzá könnyedén, főzőtudás nélkül és mindezt nagyon gyorsan.
Ha maradsz a húsnál, a tofu-t cseréld kockákra vágott csirkemellre.
Az Udon nagyon vastag, körkeresztmetszetű, búzalisztből készült japán tészta. Leginkább levesekben találkozhatsz a szinte hernyóméretű, puha és rövid tésztával. Tradícionálisan nyáron hidegen, télen melegen készítik el. Most tél van, tehát wok.
Szedj egy adagot a tányérra, a julienne-re vágott újhagymával díszítsed. Próbálkozz meg a pálcikákkal. Ha nem megy, marad a villa...