Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Tofu a Wokban recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Volt amikor idegenkedtem a tofutól, az utóbbi időben rákaptam. Nem mintha vegetáriánussá váltam volna, de bizonyos receptekben nagyon ízlik, például ebben. A recept alapanyagait megtalálod bármelyik igényesebb hiper üzlet polcain (ha másként nem, a feltüntetett helyettesítőkkel), segítségükkel valódi, de lágy ázsiai ízeket varázsolhatsz az asztalodra. Méghozzá könnyedén, főzőtudás nélkül és mindezt nagyon gyorsan. 

Ha maradsz a húsnál, a tofu-t cseréld kockákra vágott csirkemellre. 

Az Udon nagyon vastag, körkeresztmetszetű, búzalisztből készült japán tészta. Leginkább levesekben találkozhatsz a szinte hernyóméretű, puha és rövid tésztával. Tradícionálisan nyáron hidegen, télen melegen készítik el. Most tél van, tehát wok. 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

30 dkg
Tofu (natur, vastagságában harmadolva, majd kockákra vágva)
1 csomag
nama udon (friss)
1 db
Kaliforniai paprika (tollhegyre vágva)
4 db
Újhagyma (1 cm-es tollhegyre vágva)
1 db
Halványító zellerszár (vékonyan szeletelve)
25 g
Shiitake gomba (szárított, 2 órára meleg vízbe áztatva, majd csíkokra vágva)
1 db
gyömbér gumó (3 cm-es, julienne-re vágva)
2 ek
Shoyu szósz (vagy világos szójaszósz)
1 ek
nyílgyökér por (vagy kukorica keményítő, 4 evőkanál alaplében feloldva)
2 dl
miso (alaplé)
1 db
szárított chili (egész)
6 ek
Szezámmag olaj
1 db
Újhagyma (julienne-re vágva, a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Készítsd el a miso alaplevet a csomagolásán találhatóak szerint.
  3. Négy evőkanál olajban pirítsd meg a tofukockákat, vedd ki, tedd félre
  4. Hevítsd fel a wokban az olajat, dobd bele a paprikát és pirítsd majdnem füstölősre. Vedd ki, dobd ki.
  5. Pirítsd együtt a wokban a paprikát, a zellerszárat és a gyömbért állandó keverés mellett kb 2 percig.
  6. Add hozzá a gombát és a hagymát, pirítsd tovább egy percig.
  7. Öntsd fel a shoyu szósszal és az alaplé felével, add hozzá a félretett tofut. kevergesd két percig.
  8. Add hozzá a kikevert keményítőt, keverd össze, majd jöhet a tészta, jól forgasd át, hevítsd össze.
  9. Azonnal tálald.

 

Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra, a julienne-re vágott újhagymával díszítsed. Próbálkozz meg a pálcikákkal. Ha nem megy, marad a villa...

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?