Ebben a receptben inkább a csirkemell hátterezik a gombáknak, mint fordítva, így vegáknak is alkalmas a recept, ha egyszerűen csak kihagyják belőle a húst. A két széleskörben szerte a világon ismert és használt ázsiai eredetű gombafajta tökéletesen kiegészítik egymást, ízben és állagban egyaránt. Fontos, hogy a Shimeji gombát hagyd úgy, ahogy van, ne szabdald, rövidítsd. A gombák homogén fehérségét megtöri a vékonyra szeletelt friss zöldség üde színe és ropogós állaga.
Kezdő ázsiai ízek kóstolgatói is bátran belefoghatnak, ha első találkozásukat az egzotikus ízvilággal örömtelivé és vonzóvá szeretnék tenni.
Az étel elkészítése rendkívül egyszerű és nagyon gyors, hiszen a wokos ételekhez képest nem kell sokat foglalkozni az időigényes zöldség aprítással. Ugyanakkor elsősorban a gombáknak, de az elkészítési technikának köszönhetően is nagyon egészséges ételt tehetsz az asztalodra, ha kipróbálod ezt a receptet!
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a receptben használt gombafajtákkal itt:
Párolt rizsre szedjed és gazdagon szórd meg a színes zöldség keverékkel.