Mikor beköszönt a zord (na, ilyen nincs is már nálunk) tél, az autókat fel kell készíteni az év leghidegebb (ez legalább még igaz Magyarországon is) szezonjára. Átcseréljük a nyári gumikat télire, töltünk bele fagyálló ablakmosót, ellenőrizzük a hűtővíz fagyállóságát és még sorolhatnám...
A Salsát sem lehet úgy készíteni, mint nyáron. Igaz, fagyálló nem kerül bele, de a télen beszerezhető friss paradicsom minősége jelentősen eltér a nyári, szabadföldön megérett ízletes paradicsomtól. Valljuk be: olyan rossz, hogy hirtelen nem is tudom megmondani, hogy mire is érdemes használni egyáltalán. Mert salsa készítésre bizonyosan nem. Ilyentájt jobb elővenni egy kiváló minőségű olasz paradicsom konzervet és...
Télen is vannak partik, bulik és olyankor jól jön egy kis salsa a többi "parti kaja" mellé. Megvehetnéd az üzletben is beüvegelve, de ha egyéni ízeket szeretnél és főleg biztos akarsz lenni benne, hogy mit is eszel, jobb, ha saját magad készíted el.
Nem is kell hozzá buli! Elég, ha leül a család apraja és nagyja a TV elé és meg szeretne nézni egy jó filmet. Mint a moziban. Ahhoz pedig már lassan a jól bevált popcorn mellé avagy éppen helyette a divatnak megfelelően jóleshet egy kis tortilla chips salsával és nacho szósszal.
Mint a moziban.
A megadott alapanyagokat érdemes felkutatni, mert az autentikus ízeket ezek felhasználásával élvezheted. A felkínált alternatív alapanyagokkal is jó eredményt érhetsz el, de ha az igazi élményre vágysz, maradj az eredeti alapanyagoknál.
Fogyaszthatod különféle, elsődlegesen tortilla chips társaságában, de nagyon jó hozzá a rudacskákra vágott zöldségek (sárgarépa, zellerszár a megszokott), vagy a rózsákra szedett karfiol, a brokkoli mellett a szeletelt, nagyméretű gomba is.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj a receptben használt alapanyagokkal az alapanyag nevére kattintva itt:
Szedd ki kis tálkákra és a tálkákat szórd szét az asztalon, hogy mindenki jól hozzáférjen, ha buli van. Vagy fogj egy kis tálkát az öledbe és chipsek társaságában kucorodj a TV elé megnézni egy jó filmet.