Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Citromos kolbász ricottával Farfalle tésztával megsütve recept
Citromos kolbász ricottával Farfalle tésztával megsütve recept
Hány személyre?: 
6
Gondolataim a recepthez: 

Egy jó sült tészta elkészítése időigényes, de hálás. Otthonos hangulatot is biztosít az asztalra kitett sütőedény, benne a frissen sült étellel, amiből mindenki szed magának kedvére.

Hasznos linkjeim a recepthez:

A receptben Marinara szószt használtam, receptjét itt találhatod meg: Marinara szósz

Tudj meg többet a receptben használt tésztáról: Farfalle

Ha más tésztát szeretnél választani az ételhez, itt kereshetsz hozzávalót: Olasz tészták térképe

 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

50 dkg
Farfalle tészta (vagy válassz más tésztát hozzá)
20 dkg
Kolbász (bőre lehúzva és nagylyukú reszelőn lemorzsolva)
20 dkg
Portobello gomba (vékonyan szeletelve, vagy barna csiperkével helyettesítheted)
2 db
Kaliforniai paprika (piros, negyedelve, kimagozva és vékony csíkokra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
5 dl
Marinara szósz (receptjét lásd fentebb...)
1 ek
Édeskömény mag (mozsárban porrá törve)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
25 dkg
Mozzarella sajt (frissen reszelve)
1 db
Citrom (kicsavart leve)
25 dkg
rikotta sajt
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Készítsd el a marinara olasz alapszószt a mellékelt recept szerint.
  3. Amíg a szósz sűrűsödik, főzd meg a tésztát a csomagolásán feltüntetettek szerint, majd szűrd le. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  4. Amíg a tészta fő, kevés olajon pirítsd meg kolbászt, majd add hozzá a kaliforniai paprikát és pirítsd tovább 5 percig.
  5. Vedd le a tűzről, locsold meg a citrom levével és keverd a tésztához.
  6. Egy kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát.
  7. Add hozzá a gombát, az édeskömény magot és a fokhagymát. Pirítsd további 2 percig, sózzad, borsozzad ízlésed szerint, majd keverd a serpenyő tartalmát a tésztához.
  8. Öntsd fel a tésztát az elkészült Marinara szósszal és add hozzá a rikotta sajtot is. Jól keverd össze.
  9. Borítsd a tésztakeveréket egy kiolajozott hőálló tálba, egyenletesen oszd el benne.
  10. Szórd meg a tetejét a mozzarella sajttal és 260 fokra előmelegített sütőben süsd meg, amíg a sajt aranysárgára nem pirul. 
  11. Tálalás előtt szórd meg tépkedett friss bazsalikom levéllel.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. A megsült tésztát vedd ki a sütőből és hagyd 10 percig pihenni.
  2. Szórd meg a tetejét friss, tépett bazsalikom levéllel és úgy vidd az asztalra, ahogy van. Szedjen belőle mindenki kedvére.
Recept értékelése: 
Average: 5 (9 szavazat)