Nagy rajongója vagyok a mediterrán ételeknek, akárcsak a tésztáknak, vagy éppen a birsalmának. A disznóhús már nem a kedvencem, de a sertésszűz kedvéért szívesen teszek kivételt.
Ez a recept egy kirakós játék a mediterrán konyha néhány jellegzetes alapanyagával (paradicsom püré, fahéj, portói bor, fenyőmag és még mások), de szorosan nem köthető egyetlen mediterrán országhoz sem, hiszen keverve jelennek benne. . A játék egyetlen célja, hogy megtudjam: a birsalma hogyan állja meg a helyét paradicsommal az oldalán... A birsalmaszezon közepén szívesen próbálkozom újabb és újabb receptekkel, hogy bővítsem a birsalmából készíthető ételeim választékát.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Tudni szeretnéd, hogy miért éppen 100 szem fenyőmag került egy tányérra? Kattints ide: Fenyőmag
Itt olvashatsz a birsalmáról érdekes információkat: Erisz aranyalmája: a birsalma
Szedj egy adag tésztát a tányérra, merj rá egy adag sertésszüzes birsalmát, majd szórd meg a pirított fenyőmaggal.
Válassz az ételhez kedvedre való tésztafajtát GOCK TÉSZTATÉRKÉPE segítségével. Több, mint 150 tésztafajta közül válogathatsz!