Jelenlegi hely

Címlap » Húsos ételek » birka » Címkék » Húsos ételek » birka » bárány

bárány

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

Nem ételrecept ez, hanem egy ősi alapanyag előkészítési technika, amit nagyon szeretek és igen gyakran használok. Ezzel az eljárással a darált húst helyettesítheted (amikor lehet) egy szerintem annál finomabb alapanyaggal. Nem mellékes szempont a bizalmatlanság: pontosan tudod minden esetben, hogy az üzletben mit darálnak le, amit darált húsként kézhez kapsz?

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Van egy rokonom, aki szokott nekem bárány vagy éppen birkahúst hozni, amit a szomszédságában vágnak. Hozza, mert tudja, hogy szeretem. Hozza, mert ő azt mondja, semmi pénzért nem enné meg. Mint ahogy sokan mások is vélekednek, mert a birka "büdös". 

Igen, kissé kellemetlen faggyú szaga és íze van, ha... Hacsak le nem szedik róla teljesen a faggyút felhasználás előtt. Ezt hallva meg azok hördülnek fel, akik pont ezt a faggyú ízt szeretik a birkában...

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nagyon szeretem a szicíliai ízeket. Bár nagyon nehéz lenne válaszolnom arra a kérdésre, melyik olasz tájegység ízeit szeretem a legjobban, de talán... A naracs ízű Linguettine tésztát használtam már korábban a Monte Bianco receptjében a gesztenyéhez és így desszertként nagyon ízlett. Szerettem volna egy húsos raguval is kipróbálni ezt a tészta fajtát. A szicíliai ízvilágban találtam rá a megoldásra, hogyan lehetne legjobban harmonizáló ízeket kombinálni a tésztához. Korábban is használtam már kakaót, fahéjat húsos receptekben.

Recept értékelése: 
Average: 4 (2 votes)
hány csillagot kapott?