Lefelé görgetve találhatod közismert és közkedvelt magyar ételek receptjének GOCK, kínai stílusú átiratát. A receptek feltöltésük idősorrendjében szerepelnek.
A Magyar-kínai receptek ötlete egy munka kapcsán fordult meg a fejemben. Sok idő telt el a megvalósulásig, pedig a receptek az eredeti elképzelések szerint készültek el. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi szükség van a bevált, tradicionális receptek közel sem hagyománytisztelő átiratára... Éppen ezért mindegyik recept nevét is játékosan kínaisítottam. Ne is kérd számon rajtam, hogy ezek a receptek nem azok a receptek, amit megszoktál. Még a nevük is más.
A legjobb receptnek sem árt, ha felfrissül, de ennél gyakorlatiasabb szempontom volt, hogy az ételek egészségesebbek, elkészítésük pedig gyorsabbá váljanak.
Mindegyik étel hagyományos, öntöttvas wokban készült, "stir and fry" technikával. Ennek a technikának a lényege, hogy a magas hőfokra hevített wok teljes, egyenlő hőmérsékletű felületét használva az alapanyagok minden egyes darabja érintkezik a felülettel és állandó keveréssel állandó mozgásban vannak. Így gyorsan megpirulnak, kevesebb tápanyagot veszítenek. Ahhoz, hogy ez a hatás érvényesüljön ügyelni kell arra, hogy ne túl nagy adagokat pirítsunk egyszerre, különben nem mindegyik darab fog érintkezni a felülettel. Wok híján ezeket az ételeket is el lehet készíteni nagyobb serpenyőkben is, de azért a wok az igazi, érdemes beszerezni egyet.