Hálás feladat egy olyan tradícionális recepthez nyúlni, amelyiknek nincsen szigorú előírása. Így nem lesz lelkiismeretfurdalásom, ha saját verziót készítek belőle, senki nem tarthat még tiszteletlennek sem. Mindenképpen egy nappal előtte készítsd el, ahogy elfogyasztanád, engedd, hogy az ízek jól összeérjenek.
Alapvetően a Caponata vegetáriánus előétel, de léteznek halas, vagy éppen hússal készült verziók is. Ugyanakkor köretnek is nagyon finom, most éppen bizarrul rózsaszínűre pácolt csirkemell és rák nyárs mellé.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ha szívesen tudnál meg többet a sherry ecetről, akkor kattints ide: Sherry ecet (Vinaigre de Xeres Reserve)
Ismerkednél a ciderrel? Kattints ide: Cider
Ha kíváncsi vagy a többi, cider felhasználásával készült receptemre is, kattints ide: Somersby receptek
Csak egyszerűen. Ha nem elégszel meg a Caponata-val, mint körettel, kiegészítheted kevés sütőben sütött felezett újburgonyával, petrezselyemmel megszórva.