Ellentmondás látszik az elnevezésben...
Rendkívül népszerű ételfajta a húsgolyó paradicsom szósszal és általában spagettivel. Ezúttal azoknak szeretnék kedveskedni ezzel a recepttel, akik vagy vegák vagy éppen (csakúgy, mint jómagam) azoknak, akik ugyan fogyasztanak húst, ugyanakkor szeretik az olasz ételeket, azokat is, amelyek csak zöldségeket tartalmaznak (sok van ilyen).
Ennek az ételnek a megközelítése is más. Egyszer, valamikor réges-régen egy olasz barátom mutatta, hogyan kell (szerinte) az igazi paradicsom szószt készíteni a húsgolyókhoz. Most elkészítettem ezt a szószt, amely nagyon sűrű. Annyira sűrű, hogyha ráhelyezed a húsgolyót, el sem merül benne, hanem fennmarad rajta. Meglepetésemre nem is spagettivel készítette, hanem valamilyen spirális tésztával. Azt is csak úgy, hogy hozzákeverte az ételhez, mégpedig szokatlan arányban: sokkal több szósz, mint tészta. Ez a recept egy szabad megvalósítása annak, amit annak idején ő mutatott nekem.
A golyók... Nos, ezek a golyók nem húsból készültek, hanem padlizsánból...
Az elkészítés hosszadalmasnak tűnik, de korántsem nehéz, csak időigényes. Egy jó ételre azonban kár sajnálni az időt...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a receptben használt tésztával: Cannolicchi
Vagy válassz helyette más tésztát innen: Olasz tészták térképe
Itt olvashatsz arról, miért panko morzsát használok a közismert zsemlemorzsa helyett: Panko, az alternatív zsemlemorzsa