Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Fűszerek » Zöldfűszerek » Címkék » Alapanyag » Fűszerek » Zöldfűszerek » rozmaring

rozmaring

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

...azaz hogyan hasznosítsuk a húsvéti maradék sonkát.

A pörkölt az pörkölt, akárhol is készítik szerte a világon. Mégis ki így, ki meg úgy készíti a maga pörköltjét, még Magyarországon is. Ez azért jó, mert lehet rajta vitatkozni, hogyan is készül az IGAZI pörkölt. Más országok gasztronómiai palettáján is helyet követel magának a pörkölt készítés. Az alapok hasonlóak, mégis akadnak eltérések. Eltérések az alapanyagokban és az elkészítés módjában. 

Recept értékelése: 
Average: 4.4 (9 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

...avagy csirke vadász módra.

Csirkére ugyan aligha lőtt még vadász, de a gombát biztosan ő sem hagyná ki. Vadontermő gomba helyett ezúttal termesztett Ördögszekér laskagomba került az ételbe, egyfelől azért mert ez a fajta nagyon egészséges, másrészt mert ezt a fajta gombát érdemes kétféleképpen is használni. A tönkje durvára vágva megy a raguba, a kalapos vége vékonyan szeletelve meg olajban megpirítva jó feltétnek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (25 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ez a pörkölt recept nem fog rendet teremteni a lelkesen egymással vitatkozók között, hogy mi kell bele és mi nem. A magyar pörkölt viszonylag kevés teret enged a variációknak, úgy, hogy pörkölt is maradjon, így GOCK vaddisznó pörköltje nem az "Igazi" pörkölt, néhány eleme a saját ízlésem követi, nem pedig a szigorú előírásokat, ugyanakkor ezek az eltérések elég aprók ahhoz, hogy pörkölt maradjon.

Recept értékelése: 
Average: 3.8 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A rakott ételek nemcsak a családom, de nagyon sokak kedvence is. Meglehetősen szerteágazóak a lehetőségek a receceptek terén még akkor is, ha a cukkinire szűkítjük az egyik alapanyagot. Rakott cukkinit is lehet megszámolhatatlan módon elkészíteni és pont ez a változatosság ennek az ételnek az egyik fő erénye. A most következő recept csak egy lehetőség a sok közül, mégpedig az a lehetőség, ahogy GOCK készíti.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Micsoda fanyar kontraszt, hogy egy ősi kínai konyhai eszköz használatát tekintve modernebb a modern társainál. A modern embernek soha semmire sincsen elég ideje és mindig fitt akar lenni. A wok megfelel ezeknek az igényeknek, hiszen az ételek gyorsabban és egészségesebben készülnek el benne, mint bármi más edényben. Nagyméretű homorú felület, nagyon magas hőmérséklet, egyenletes hőelosztás, öntöttvas alapanyag. A zöldségek és a hús nem főnek a saját víztartalmukban, hanem pirulnak. Egy jó wok beszerzése se nem túl bonyolult, se nem túl költséges.

Recept értékelése: 
Average: 5 (14 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nem feltétlenül szentségtörés, ha egy munkás hétköznapon hazafelé jut csak eszünkbe, hogy a hűtő üres... A sarki hentesnél még zárás előtt sikerül egy kis csirkemellet venni és közben lázasan gondolkodunk...

Mit készítsünk a családnak, ami gyorsan az asztalra kerülhet.

Hazaérve áldjuk az eszünk, hogy a kamrában akad egy-két konzerv. A szemünk megakad egy articsóka konzerven. Reggelről maradt még két paradicsom és hosszas kutakodás után találunk egy kis szárított gombát is a polcon. Tészta mindig van otthon és ezzel már sínen is vagyunk...  

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Vannak olyan receptek, amelyek ugyan elkészíthetőek az év bármelyik napján, ugyanakkor a legintenzívebb, leggazdagabb ízhatást az alapanyagok szezonjában érhetők el. Ezt a receptet is a konyhakertem diktálta: éppen rengeteg koktélparadicsom és zöldbab érik. Ki az, aki hagyná megromlani ezeket leszedetlenül a konyhakertben? A zöldfűszerekről nem is beszélve, amelyek szinte feldolgozhatatlan mennyiségben teremnek nálam. Alkalmazd őket a lehetőségedhez és az ízlésedhez mérten. Variálhatsz még friss szurokfűvel és/vagy tárkonnyal is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A mediterrán konyha számtalan előnye ismert és nem vagyok egyedül a világban, aki ezt tudja. Rendkívül egészséges, egyszerűségében is változatos tud lenni. Nyáron azonban konyhakert művelőként szembesülök egy érdekes kényszerrel is. Konyhakertem mérete korlátozott, igyekszem a rendelkezésemre álló területen a lehető legnagyobb értéket megtermelni. Ezek pedig a mediterrán konyha legfőbb alapanyagai.

Recept értékelése: 
Average: 4.3 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A Minestrone dallamosan hangzatos neve ellenére egyszerű zöldségleves olasz módra. A receptje meglehetősen nyitott és ez így is van rendjén. A leves receptje követi a konyhakert aktualitásait, azaz a variációk lebonthatóak évszakokra, de némi túlzással akár napokra is: két egyforma Minestrone nem készül, mert az összeállítása azon múlik, hogy milyen zöldség érik a konyhakertben. A legjobb esetben a saját konyhakertben természetesen.

Recept értékelése: 
Average: 4.3 (12 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A zöld paradicsom számára van élet azon túl is, hogy betakarítatlanul tönkre menjen, vagy savanyú sorsa legyen üvegbe zárva. Például...

Hogy levest készíts belőle. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (27 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak