Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module100 sor).
Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc3473 sor).
Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc394 sor).
Lefelé görgetve találhatod GOCK batátával készített receptjeit.
A mindenre nyitott olasz zöldségleves (a Minestrone) konyhai véletlenek folytán számos "idegen" alapanyagok befogadásával ismerősen ismeretlen étellé varázsolta magát.
Egy új recept megszülethet minden koncepció nélkül született, csak úgy... Véletlenül.
Az édesburgonya a burgonyához csak megjelenésében hasonló, de botanikai rokonságot nem mutató növény gumója. Noha jó ideje már a nagyobb hipermarketek polcain és igényesebb kínálattal rendelkező piacok standjain állandóan megtalálható, széleskörben a magyar konyhákban nem elterjedt alapanyag. Pedig…
Na jó, nem egészen. de némi fantáziával megáldva erre asszociálhatsz a látvány alapján. A képzettársítást elősegíti az összetevők listája is, hiszen ha csak soroljuk:
Grillezett hús (jelen esetben harcsafilé), sült krumpli (jelen esetben édesburgonya), saláta, paradicsom karika, hagyma (azaz snidling) és némi szósz, akkor mi az ebben, ami nincs egy hamburgerben?
Kell-e egy ünnepi asztalra a maga egyszerűségében is elegánsabb előétel? Lehet az Karácsony, de bármely más ünnepnap is akár. Mondjuk egy szívedhez közelálló születésnapja.
Percek alatt elkészítheted különösebb főzéstudás nélkül, az elismerést azonban learathatod.
Sokan vannak, akik egyszerűen nem szeretik a rizst. Mondhatok akármit, hozakodhatok elő azzal a szomorú ténnyel, hogy rossz emlékeiket valamilyen menzán szerezték, ahol általában rossz minőségű rizst elkészítve rossz eljárással párosítva az eredmény csak egy lehet: rossz.
Ex-feleségem zsidó származású volt. Tőle, a családjától és később amerikai zsidó származású barátaimtól leshettem el néhányat az izgalmas zsidó konyha remekei közül.
Ebben a receptben a köret a legérdekesebb. Tíz perc alatt nem készül el, sőt... De miért is kellene minden ételnek 10 perc alatt az asztalra kerülnie? Egy ünnepinek szánt hétvégén érdemes az időt, na meg azt a két üveg cidert rászánni, amit ebbe az ételbe locsoltam.
Szokatlanul összerakott pestós szósznak szántam ezt az ételt. Minden benne van, ami egy batáta pestóhoz szükségeltetik, csak egy kicsit másképpen, mint ahogyan az szokás. Itt a fokhagyma, a fenyőmag és petrezselyem is a batáta mellé.
Halloween napján, különösen ha vendégeket is fogadsz, stílszerű, ha az ételek is illeszkednek az alkalmakhoz. Az ünnep lehetőséget ad bizarr, akár félelmetesre készített ételekre is, de szolídabb megközelítésben elég, ha az ételek Halloween jellemző színeiben pompáznak. Népszerű alapanyag ilyenkor a sütőtök (a töklámpás miatt) illetve a narancssárga szín.
Mindannyian fontosnak tartjuk, hogy szellemünk, személyiségünk és egészségünk tiszta és erős legyen. Aki jógázik, az tesz is azért, hogy ez így legyen. A jóga gyakorlatok rendszeres végzése mellett nagyon fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk is. Olyan alapanyagokból készült ételeket fogyasszunk, melyek segítenek abban, hogy kiegyensúlyozó, harmonizáló hatást gyakorolnak a szervezetünkre és a kedélyállapotunkra, közérzetünkre egyaránt.